Jaktgolden Skogsvråns Kennel, Goa

.

Vilken Stjärna

I går så åkte vi till skogen för att spåra, när vi kommer fram så upptäcker jag att jag inte fått med mig Vegas "hitta" föremål. hmm.. vad gör jag nu?

Har ju med mig spårpinnar till Goa´s spår, men man brukar  introducera  dom utanför spåret, försöka få hunden att förstå värdet i pinnarna. Hittar en snusnäsduk och en boll i snöre men sen är det stopp. Men vad tusan tänker jag, har inget att förlora tar två träapporter också. Tänker jaja funkar det så funkar det annars låsas jag som ingenting.

Har verklingen inga  krav tror det är fjärde gången hunden spårar, tidigare har vi varit i skogen med mycket mossa och blåbärsris. Nu tänker jag lägga spåret på en äng vid brukshundklubben är medveten om att här finns mycket dofter men man måste ju pröva.

Vega är lite velig i början av spåret jag får korsa det ett par gånger innan hon beslutsamt tar upp det och börjar spåra. först hittar hon näsduken och vänder genast upp mot mig och kommer springande med sitt fynd, jag berömmer henne lungt och låter henne behålla fyndet en stund samtidigt som hon svassar runt mig som sitter på huk och jag klappar henne. Tar sedan föremålet och är bara allmänt tråkig, då sticker den lilla stjärnan ner nosen i backen igen och fortsätter så ser jag att hon kommit fram till träapporten hon nosar lite misstänktsamt men hugger den sedan och rusar in till mig för att visa upp. Jag blir så lycklig.

Jösses vilken hund!!! Detta är är inget jag lärt henne hon bara kan!!!

 

002.jpg

 

 

 

29 aug 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)