Jaktgolden Skogsvråns Kennel, Goa

.

Blogg

Duktiga Evin, Pappa till Prinskullen

24 apr 2014


/perevin.jpg

 

 

 

 

På WT i Säve i söndags vann Per G Larsson med Sörgoldens Evinrude i elitklass med 80 p.

Evin är pappa till Prinskullen och alla prinsar är säkert väldigt stolta över honom.

 

Grattis Per och Evin!

 

 

Resultat Häjja och Skills

16 apr 2014

I mars blev Häjja godkänd i anlagsklass viltspår.

I april blev Skills uppflyttad till Lydnadsklass 2

 

Se mer under Rapporter från valpköpare

Vega Växer

21 mar 2014

Nu börjar Vega bli vuxen, nästan ett år. Jag tränar jaktapportering med henne och det älskar hon. Både dummies och vilt funkar fint för henne. Full Fart!

 

/vegafagel.jpg

Fina röntgenresultat

20 jan 2014

Första kullen, Prinskullen, är röntgad och samtliga röntgenresultat visade fria höfter och armbågar.

Här kan man se avkommeststistiken för Prinsarna.

Valpar efter Rufus, Jaktgoldenvalpar

19 jan 2014

En av Goas avkommor från första kullen skall bli pappa. Det är Skogsvråns Prins Rufus som parat Vassruggens Årja.

Valpar väntas v 7. Det är spännande att Goa skall bli farmor. Du som är intresserad av en valp, hör av dig till Årjas ägare Linus Hougland, 0705-455 555.

Lycka Till

30 aug 2013

I helgen är det dags för  Tony Lyvèn och Solo  att tävla i NM.

Vi önskar dom Lycka till och håller alla tummar och tassar vi bara kan.

Vilken Stjärna

29 aug 2013

I går så åkte vi till skogen för att spåra, när vi kommer fram så upptäcker jag att jag inte fått med mig Vegas "hitta" föremål. hmm.. vad gör jag nu?

Har ju med mig spårpinnar till Goa´s spår, men man brukar  introducera  dom utanför spåret, försöka få hunden att förstå värdet i pinnarna. Hittar en snusnäsduk och en boll i snöre men sen är det stopp. Men vad tusan tänker jag, har inget att förlora tar två träapporter också. Tänker jaja funkar det så funkar det annars låsas jag som ingenting.

Har verklingen inga  krav tror det är fjärde gången hunden spårar, tidigare har vi varit i skogen med mycket mossa och blåbärsris. Nu tänker jag lägga spåret på en äng vid brukshundklubben är medveten om att här finns mycket dofter men man måste ju pröva.

Vega är lite velig i början av spåret jag får korsa det ett par gånger innan hon beslutsamt tar upp det och börjar spåra. först hittar hon näsduken och vänder genast upp mot mig och kommer springande med sitt fynd, jag berömmer henne lungt och låter henne behålla fyndet en stund samtidigt som hon svassar runt mig som sitter på huk och jag klappar henne. Tar sedan föremålet och är bara allmänt tråkig, då sticker den lilla stjärnan ner nosen i backen igen och fortsätter så ser jag att hon kommit fram till träapporten hon nosar lite misstänktsamt men hugger den sedan och rusar in till mig för att visa upp. Jag blir så lycklig.

Jösses vilken hund!!! Detta är är inget jag lärt henne hon bara kan!!!

 

002.jpg

 

 

 

Träning

22 aug 2013

Dagarna rullar på och vi fyller dom med flera korta små träningspass oftast bara på några minuter.

Vega har fått pröva på att gå ett spår, jösses va duktig hon va, det behövdes inte många sekunder innan hon fattade galoppen.Det var ett rakt spår ca 20 m långt och hon hittade både leksak och godis i spåret.

 

008.jpg

 

Mycket Piggare

13 aug 2013

Nu är det full fart på hundarna igen efter deres magåkomma. Avföringsprovet har jag inte fått slutgiltligt besked på ännu, men dom svaren som har kommit visar inte på några elaka saker. hoppas få slutgiltligt besked under dagen.

För säkerhets skull så går Vega fortfarande på skonkost. Hon är hur pigg som helst och helt galet hungrig.

Vi har tränat lite med en Måsvinge. Vega kommer gärna till mig och visar upp sitt fynd. Jag tar det inte omgående utan berömmer henne att hon bär och kliar och klappar henne och låter henne vara vid mig och stolt visa upp sitt "fynd".

Jag har lagt ut "viltet" så Vega själv får hitta det, alltså helt kravlöst.

 

002.jpg

 

011.jpg

 

006.jpg

 

008.jpg

Piggare

9 aug 2013

Fick hämta hem Vega i går eftermiddag, då hon fick behålla små port.mat läget stabiliserades under hela dagen jag matade henne varje timma med små små port. och så har hon fått behandlats med FortiFlora och Pro-Kolin+ som hjälper tarmen att bygga upp goda bakterier,  hon hade ytterligare en lös avföring vid 19 tiden. men var pigg och glad, vi sov alla hela natten och i morse la Vega en snygg och prydlig hög. :-D.

Goa har fått samma behandling fast ingen i/d mat hon har fått hålla tillgodo med ytterst lite kokt ris. Och hennes mage har hållt sig lugn nu i snart ett dyng.

Här vilar dom ut!

022.jpg

Sjukling

8 aug 2013

Vaknade i natt av att Vega spydde vid 12 tiden, upp och torka och när jag är på väg mot sängen hör jag ett bubblande ljud och där sitter Vega och det fullkommligt sprutar ut ur rumpan. Stackars liten, det kommer ytterliggare två omgångar under natten. den sista vid 5.

Ringer veterinären vid 8 tiden för rådgivning och dom tycker jag ska komma in omgående. är där 8:45 där dom genast tar hand om henne får en ordentlig undersökning  och beslutar sig för att lägga in henne för dropp för att vätska upp henne, då små valpar torkar ut riktigt snabbt. klockan 9:10 är droppet satt och jag kan åka hem igen, verkligen snabba ryck. 

Åker vidare med Goa för att rasta henne i skogen, när vi kommer fram har hon spytt i bilen och sen sätter det fart på henne också, från alla håll :-(.

Nu hemma och skurar golv , tvättar och tar hand om sjuk hund.  Hoppas att det ger sig snabbt.

Får förhoppningsvis hämta hem Vega under dagen.

Rutiner

3 aug 2013

Här har vi nu försökt skaffa oss lite rutiner i vardagen. Vi tränar på rumsrenheten och det går riktigt bra, det är ytters sällan som Vega gör någonting inne och skulle det ske så gör hon det på tidningen som ligger i köket, Duktiga tjejen!

Angående maten så tycker jag att hon är lite svårflörtat hon äter ca 4- 5dl om dagen vilket jag har tyckt varit lite lite, enligt foderrekomendationen borde hon äte 1dl mer än hon väger i antal kg.

Så igår åkte jag iväg till veterinären för att provväga, döm om min förvåning hon vägde 6,4kg... har alltså gått upp drygt 2 kg sedan valpbesiktningen, då hon vägde 4,240kg.

Så nu borde hon alltså äta 7 dl om dagen vilket känns helt omöjligt, så jag kör på känsla tror nog att 5-6 dl om dagen blir bra.

Jag höjer givetvis om jag märker att hon vill ha mera.

Här vilar hon ut efter en liten simtur.

 

014.jpg

Jag har även valt att ge dom fästingmedel då jag upptäckte ett flertal små kryp som kröp omkring på både Vega och Goa.

Valde det svagaste preparatet som Apoteket säljer "Frontline" och det har fungerat aldeles utmärkt.

015.jpg

 

En liten lekstund på ängarna, som kan gå riktigt vilt till!!

034.jpg

 

Mina vakthundar håller span på vilka besökare som är på ingående.

039.jpg

 

 

 

 

Valpköpare

29 jul 2013

Här kommer en presentation av valpköparna från Stjärnkullen!!

Ulla-Britt och Folke Johansson med Lyckliga Lyra

dsc-0328.jpg

 

dsc-0331.jpg

 

Sandra Bromander och Teodor Druid med Admirabla Atlas

dsc-0335.jpg

 

Sandra Buhre med Charmerande Castor

dsc-0291.jpg

 

Hanna och Marcus Haeggström med Coola Capella

dsc-0298.jpg

 

Lise-Lotte Gundersen och söner med S-Killen Sirius ( S= Stjärn)

023.jpg

 

Kim o Tessan Rytter med Pigga Pollux

048.jpg

 

Jessica Andersson och Maria Axelsson med Spralliga Spica

068.jpg

 

 

 

 

 

Vart tar tiden vägen?

29 jul 2013

Vilken Sommar! Vilket Väder! Helt underbart!

Inser ju att dagarna bara rullar iväg, Här hemma har det varit fortsatt full rulle, dagarna börjar vid sex på morgonen då en helt underbar liten Vega tycker att nu är det morgon och har bråttom ut för morgontoaletten. Jag kommer oftast inte i säng förän vid 23-24 tiden, Så brukar Vega vakna någon gång under natten bara för att gå ut och kissa sedan somnar hon genast om igen.

Så vad jag längtar mest efter just nu är en sovmorgon....................

 

Leveransdags

18 jul 2013

Igår så var det en mycket hektisk dag. alla valparna fick sig ett välbehövligt bad. Jag badar dom i en barnbalja på diskbänken sedan så får dom åka ner i sköljen i diskhon :-) Alla gillar att bada så det är inga bekymmer, men hela köket ser ut som ett slagfält när 8 valpar har plaskat runt och skvätt!! Det går åt ett gäng handdukar för att få alla torra, tur att det finns tvättmaskin ;-)

Senare så packades alla valpar in i bilen för att få åka till veterinären för valpbesiktning, Där stod hela personalstyrkan beredda att ta emot oss, två veterinärer och två assistenter som ville hjälpa till.

Det hela avlöpte väl alla valparna gick igenom utan anmärkning, valparna fick mycket beröm för att dom var så cola i miljön och kunde koppla av på  ett bra sätt, och duktiga på att bli hanterade.

 Och nu har dagen D kommit, den dagen då flera av valparna ska flytta till sina nya hem. Det känns vemodigt     ( det finns allt tårar i ögat) med samtidigt kul att få lämna över dessa valparna till sina nya ägare som jag vet kommer att ta hand om dom på bästa sätt.

Jag vet att dom kommer att tillbringa mycket tid i skog och mark med träning, och förhoppningsvis få starta på tävlingar /prov deltaga i jakter. jag hoppas ni kommer få mycket glädje av dessa valpar.

Så här såg det ut för 8 v sedan!

 

020.jpg

 

 

← Äldre inlägg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)